Korenie Garam Masala z Nepálu, 60 g

Tradičná zmes korenia Garam Masala zostavená podľa pravidiel nepálskej ajurvédy od družstva drobných pestovateľov Purna Kalash z Nepálu.

Položka bola vypredaná…
Momentálne nedostupné
Kód: EL494481
4,07 € 3,63 € bez DPH 6,78 € / 100 g
Kategória: Fair trade korenie a morská soľ
Hmotnosť: 0.065 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ne
Hmotnost: 60 g
Vegan: ano
WFTO: Garance World Fair Trade Organization
El Puente: Fair trade garance El Puente
Položka bola vypredaná…

Tradičná zmes korenia Garam Masála je chutná a voňavá, pikantná až ostrá zmes korenia používaná do najrôznejších jedál a pokrmov. V rôznych krajoch, ale aj rodinách, má svoje vlastné zloženie. Nikdy však neobsahuje soľ ani chilli. Zmes korenia pre Garam Masalu sa obvykle krátko nasucho opraží vcelku, čo zvyšuje jeho aromatickosť, a potom sa pomelie na prášok.

„Garam masala“ znamená v preklade „horúce korenie“ a vychádza z princípu ajurvédskej medicíny, kedy je jednotlivým zložkám zmesi pripisovaný rôzny účinok na organizmus. Mäta napríklad organizmus ochladzuje, zázvor ohrieva. Garam Masala má teda telo zahriať.

Malou zaujímavosťou tejto zmesi korenia z Nepálu je dlhé korenie, niekedy nazývané indické dlhé korenie. Je ostrejšie ako čierne korenie a vyskytuje sa pomerne vzácne. Najstarší známy odkaz pochádza zo starých indických učebníc ajurvédy, kde sú popísané jeho liečivá použitie. Do antického Grécka sa zrejme dostal ešte skôr ako jeho známejší čierny príbuzný, ale v stredovekej Európe obľuba dlhého korenia upadla po tom, čo jeho miesto zaujali americké čili papričky.

Zloženie : koriander, škorica, rasca, bobkový list, kardamóm, zázvor, čierne korenie, dlhé korenie.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Späť do obchodu