Bio mliečna čokoláda so sušienkami speculoos Haiti 55%, 70 g

Exkluzívna remeselná mliečna čokoláda s kúskami tradičných belgických sušienok speculoos. Ručne vyrobená z kakaových bôbov z Ayiti - krajina vysokých hôr.

Skladom (2 ks)
Kód: MC371871
3,99 € 3,56 € bez DPH 5,70 € / 100 g
Kategória: Mliečna čokoláda
Hmotnosť: 0.091 kg
Bezlepkové: ne
Bio: ano
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 70 g
Obsah kakaové sušiny: 55 %
Vegan: ne
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Exkluzívna remeselná mliečna čokoláda ručne vyrobená z kakaových bôbov odrody Trinitario zozbieraných v roku 2019 v oblasti haitského mysu, skrátene Le Cap, na severe Haiti. Domorodci lokalitu Cap-Haïtien nazývali Guárico av roku 1492 tu Krištof Kolumbus založil prvú európsku osadu na americkom kontinente La Navidad. A práve tu tiež prebehlo jediné úspešné povstanie otrokov na svete – roku 1791 proti francúzskej koloniálnej nadvláde – ktoré rozhodlo o nezávislosti Haiti.
Dych vyrážajúce histórie ale dobré kakao nerobí. Robí ho miestna klíma a úrodná pôda, ktorá živí plantáže kakaa, kávy, banánov a pomarančov. V tejto čokoláde odhaľuje pestré kvetinové a citrónové tóny s nádychom karamelu. S pestovaním kakaovníkov v oblasti pomáha rodina Dufort, ktorá pôvodne spravovala finky s kávovníkmi, ale v roku 2014 sa rozhodla pomôcť pestovateľom organického kakaa a založila organizáciu Islands Products.

Túto výbornú belgickú čokoládu, dostupnú len v obmedzenom množstve, navyše dopĺňajú kúsky tradičných belgických sušienok speculoos (francúzska výslovnosť [spekylos]). Ide o tenké, chrumkavé, karamelizované a len krátko pečené sušienky, ktoré sa v Belgicku tradične pečú na oslavu sviatku svätého Mikuláša, v Nemecku a Rakúsku až okolo Vianoc.   Že sa táto bio čokoláda skutočne podarila dokazuje aj zlatá medaila z medzinárodnej súťaže International Organic Awards z roku 2020.

Len remeselná čokoláda, teda ručne robená z kakaových bôbov v malej manufaktúre, dokáže bohatosť chutí kakaa uchovať a jednotlivé nuansy a odlišnosti zdôrazniť. Výroba takej jednej čokolády ale môže trvať aj niekoľko dní. Ostatne aj táto čokoláda bola vyrobená až po tom, čo sme ju pre Vás objednali, neležala nikde dlho na sklade.

  • Praženie 4/5 * Horkosť 1/5 * Kyslosť 1/5 * Kvetinové tóny 4/5 * Korenité tóny 5/5 * Ovocné tóny 3/5 *

Millésime Chocolat je belgický remeselný výrobca bio čokolády Bean to Bar, teda jeden z mála, ktorý čokoládu vyrába ručne od samotných surových kakaových bôbov až po finálnu tabuľku čokolády. Táto Vintage čokoláda, za ktorou stojí majster Jean-Christophe Hubert, presadzuje návrat k autentickému výrobnému čokoládovému remeslu s rešpektom k majstrom čokoládám a našim predkom

Použité kakao konkrétnej odrody v danej čokoláde pochádza vždy z konkrétnej oblasti v konkrétnej krajine a len z jednej konkrétnej úrody kakaových bôbov. Millésime Chocolat nemieša regióny, ročníky ani konkrétne úrody, a necháva tak vyniknúť konkrétnym vlastnostiam daného kakaa. Preto je aj týchto exkluzívnych čokolád len obmedzené množstvo.

Millésime Chocolat pracuje výhradne so surovinami z certifikovanej ekologickej produkcie a podľa pravidiel fair trade. Ovláda celý proces výroby čokolády od praženia kakaových bôbov až po konečný produkt v súlade s výrobnými procesmi z dávnych čias slávnej čokoládovej tradície Belgicka. Kakao si drví a melie skutočnými mlynskými kameňmi, nepoužíva žiadne lecitíny, žiadny palmový olej, žiadne farbivá ani umelé konzervanty.

Zloženie : bio kakaové bôby, bio trstinový cukor, bio kakaové maslo, bio cukor, bio SUŠENÉ MLIEKO, bio MASLO, bio sušený SLADOVÝ VÝŤAŽOK JAČMENA, bio korenie, soľ.   Môže obsahovať stopy orechov. Obsah kakaa v čokoláde min. 55%.

Energetická hodnota: 2275,21 kJ/544,31 kcal
Tuky: 38,99 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 15,12 g
Sacharidy: 35,49 g
z toho cukry: 29,05 g
Bielkoviny: 12,86 g
Vláknina: 5,73 g
Soľ: 0,26 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Späť do obchodu