Bio horká čokoláda s lieskovými orieškami Dominicana 75%, 70 g

Výborná remeselná horká čokoláda ručne vyrobená z výberového kakaa Hispaniola z Dominikánskej republiky plná malých kúskov sekaných lieskových orieškov.

Skladom (>10 ks)
Kód: MC793046
3,99 € 3,56 € bez DPH 5,70 € / 100 g
Kategória: Horká čokoláda
Hmotnosť: 0.091 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 70 g
Obsah kakaové sušiny: 75 %
Vegan: ano
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Exkluzívna remeselná horká čokoláda ručne vyrobená z kakaových bôbov odrody Hispaniola pozberaných v roku 2020 v oblasti San Francisco de Macoris v samom srdci Dominikánskej republiky. Tomuto miestu neďaleko Atlantiku i Karibského mora medzi pohorím na severe a údolím Cibao na juhu sa hovorí aj Tierra del Cacao, teda "Krajina kakaa". Práve tu sa pestuje vôbec najviac kakaových bôbov podľa pravidiel ekologického poľnohospodárstva na svete. Dominikánska republika je pritom až 10. najväčší producent kakaa na svete.

Kakao vypestovali Gualberto a Adriano z kooperatívy Öko Caribe Cooperative, ktorá aj vďaka fair trade podpore pomohla malým farmárom ich pestovateľské umenie dotiahnuť až takmer k dokonalosti. Ich kakao je výnimočné so silne kakaovou chuťou a tónmi po červenom ovocí.

Túto výbornú čokoládu, dostupnú len v obmedzenom množstve, navyše vypĺňa také množstvo kúskov lieskových orieškov, že sa do nej takmer nemôže vojsť. Výnimočná čokoláda s krásne chrumkavým vnútrom zo sekaných lieskových orechov. Že sa táto bio čokoláda skutočne podarila dokazuje aj zlatá medaila z medzinárodnej čokoládovej súťaže Singapore Chocolate Awards z roku 2019.

Len remeselná čokoláda, teda ručne robená z kakaových bôbov v malej manufaktúre, dokáže bohatosť chutí kakaa uchovať a jednotlivé nuansy a odlišnosti zdôrazniť. Výroba takej jednej čokolády ale môže trvať aj niekoľko dní. Ostatne aj táto čokoláda bola vyrobená až po tom, čo sme ju pre Vás objednali, neležala nikde dlho na sklade.

Millésime Chocolat je belgický remeselný výrobca bio čokolády Bean to Bar, teda jeden z mála, ktorý čokoládu vyrába ručne od samotných surových kakaových bôbov až po finálnu tabuľku čokolády. Táto Vintage čokoláda, za ktorou stojí majster Jean-Christophe Hubert, presadzuje návrat k autentickému výrobnému čokoládovému remeslu s rešpektom k majstrom čokoládám a našim predkom

Použité kakao konkrétnej odrody v danej čokoláde pochádza vždy z konkrétnej oblasti v konkrétnej krajine a len z jednej konkrétnej úrody kakaových bôbov. Millésime Chocolat nemieša regióny, ročníky ani konkrétne úrody, a necháva tak vyniknúť konkrétnym vlastnostiam daného kakaa. Preto je aj týchto exkluzívnych čokolád len obmedzené množstvo.

Millésime Chocolat pracuje výhradne so surovinami z certifikovanej ekologickej produkcie a podľa pravidiel fair trade. Ovláda celý proces výroby čokolády od praženia kakaových bôbov až po konečný produkt v súlade s výrobnými procesmi z dávnych čias slávnej čokoládovej tradície Belgicka. Kakao si drví a melie skutočnými mlynskými kameňmi, nepoužíva žiadne lecitíny, žiadny palmový olej, žiadne farbivá ani umelé konzervanty.

Zloženie : bio kakaové bôby, bio trstinový cukor, bio kakaové maslo, bio cukor, bio LIESKOVÉ ORECHY. Bez lepku. Môže obsahovať stopy iných orechov a mlieka. Obsah kakaa v čokoláde min. 75%.

Energetická hodnota: 2374,36 kJ/568,03 kcal
Tuky: 44,49 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 12,80 g
Sacharidy: 33,22 g
z toho cukry: 26,60 g
Bielkoviny: 8,68 g
Vláknina: 8,21 g
Soľ: 0 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Späť do obchodu