Bio instantná káva Kagera z Tanzánie, 120 g

Silná instantná káva zo zmesi arabiky a robusty s ľahko zemitú a príjemne korenistou chuťou s výrazným orechovým nádychom. Vypestovaná a vyrobená v Tanzánii.

Skladom (> 10 ks)
Kód: EL526205
10,28 € 8,94 € bez DPH 8,57 € / 100 g
Kategória: Instantná káva
Hmotnosť: 0.12 kg
Bio: ano
Fair trade bio instantná káva z Tanzánie, 120 g
Novinka

Už legendárny rozpustná káva zostavená z harmonickej zmesi káv odrôd arabika a robusta a priamo v Tanzánii tiež sušená rozprašovaním (sprayováním). Silná káva s príjemne korenistú a mierne zemitú chuťou s výrazným orechovým nádychom. Káva úplne bez prídavných látok a kávovinových náhradiek. Ľahko a rýchlo sa rozpúšťa v horúcej vode a popri chuti potešia aj vyšším obsahom kofeínu.

Teraz novo balená do znova uzatvárateľnej dózy, ktorá odkazuje na snahu hnutia fair trade o lepšiu ochranu životného prostredia. Ak teda pre dózu nenájdete iné využitie (napr. Na kvety alebo nejaké drobnosti), kartónový obal so silikónovým poťahom prosím vyhoďte do zmesového odpadu, plechovú základňu s hliníkovou membránou do kovového odpadu a lepenkové viečko do kontajnera na papier.

Príprava: 1-2 lyžičky kávy (cca 7 g) zalejte v šálke horúcou, ale nie vriacou, vodou a zamiešajte. Môžete, ale nemusíte, pridať cukor, mlieko alebo smotanu.

Instantná káva z fair trade projektu unikátneho pre celú Afriku

Hoci je káva v Tanzánii známa už od začiatku 17. storočia, jej exportné a trhový potenciál začala krajiny využívať až pod britskou koloniálnou správou v 20. storočí. Spoločnosť Kagera Cooperative Union (KCU) založili drobní farmári z okolia Viktóriinho jazera v Tanzánii. Približne 50 000 členov (členstvo v družstve platí pre celú rodinu) pestuje v okresoch Bukoba, Muleba a Misenye kávu odrôd arabika aj robusta podľa pravidiel ekologického poľnohospodárstva a po zbere ju zhromažďuje na 120 zberných miestach v rôznych dedinách regiónu Kagera. Asi 15% úrody sami pražia a spracovávajú na vysoko kvalitné instantnú kávu. Ide o prvý a doteraz zrejme aj jediný taký podnik v celej Afrike, ktorý zamestnáva na 50 pracovníkov. Týmto spôsobom si viac ľudí našlo dôstojnú prácu a vďaka fair trade tiež adekvátne platenú. Pridaná hodnota výrobku zostáva v krajine pôvodu a v Nemecku prebieha len plnenie kávy do obalu.

Výroba instantnej kávy

Upražené a rozomletá kávové zrná je potrebné najskôr vylúhovať. Vzniknutý silný kávový extrakt sa následne zahreje až na teplotu blížiacu sa 100 ° C a prudko a výrazne schladí. Nasleduje sušenie, ktoré kávu zahustí pomocou jednej z dvoch metód - mrazením alebo sprayováním. Pri sušení rozprašovaním sa kvapalný koncentrát rozpráši na jemné kvapôčky v prúde horúceho vzduchu, ktorý vodu obsiahnutú v kvapôčkach odparí a zostane jemný prášok kávového extraktu. Táto metóda je niekedy považovaná za zastaralú, ale spotrebúva podstatne menej energie ako sušenie mrazom. Podľa kg U pritom pri rovnakej kvalite výslednej kávy ako pri použití druhej metódy.

Zloženie: bio instantná káva (arabica a robusta) 100%.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: