Bio instantná káva Kagera z Tanzánie, 120 g

Silná instantná káva zo zmesi arabiky a robusty s ľahko zemitú a príjemne korenistou chuťou s výrazným orechovým nádychom. Vypestovaná a vyrobená v Tanzánii.

Položka bola vypredaná…
Momentálne nedostupné
Kód: EL526205
10,28 € 8,94 € bez DPH 8,57 € / 100 g
Kategória: Instantná káva
Hmotnosť: 0.12 kg
Bio: ano
Položka bola vypredaná…
Fair trade bio instantná káva z Tanzánie, 120 g
Novinka

Už legendárny rozpustná káva zostavená z harmonickej zmesi káv odrôd arabika a robusta a priamo v Tanzánii tiež sušená rozprašovaním (sprayováním). Silná káva s príjemne korenistú a mierne zemitú chuťou s výrazným orechovým nádychom. Káva úplne bez prídavných látok a kávovinových náhradiek. Ľahko a rýchlo sa rozpúšťa v horúcej vode a popri chuti potešia aj vyšším obsahom kofeínu.

Teraz novo balená do znova uzatvárateľnej dózy, ktorá odkazuje na snahu hnutia fair trade o lepšiu ochranu životného prostredia. Ak teda pre dózu nenájdete iné využitie (napr. Na kvety alebo nejaké drobnosti), kartónový obal so silikónovým poťahom prosím vyhoďte do zmesového odpadu, plechovú základňu s hliníkovou membránou do kovového odpadu a lepenkové viečko do kontajnera na papier.

Príprava: 1-2 lyžičky kávy (cca 7 g) zalejte v šálke horúcou, ale nie vriacou, vodou a zamiešajte. Môžete, ale nemusíte, pridať cukor, mlieko alebo smotanu.

Instantná káva z fair trade projektu unikátneho pre celú Afriku

Hoci je káva v Tanzánii známa už od začiatku 17. storočia, jej exportné a trhový potenciál začala krajiny využívať až pod britskou koloniálnou správou v 20. storočí. Spoločnosť Kagera Cooperative Union (KCU) založili drobní farmári z okolia Viktóriinho jazera v Tanzánii. Približne 50 000 členov (členstvo v družstve platí pre celú rodinu) pestuje v okresoch Bukoba, Muleba a Misenye kávu odrôd arabika aj robusta podľa pravidiel ekologického poľnohospodárstva a po zbere ju zhromažďuje na 120 zberných miestach v rôznych dedinách regiónu Kagera. Asi 15% úrody sami pražia a spracovávajú na vysoko kvalitné instantnú kávu. Ide o prvý a doteraz zrejme aj jediný taký podnik v celej Afrike, ktorý zamestnáva na 50 pracovníkov. Týmto spôsobom si viac ľudí našlo dôstojnú prácu a vďaka fair trade tiež adekvátne platenú. Pridaná hodnota výrobku zostáva v krajine pôvodu a v Nemecku prebieha len plnenie kávy do obalu.

Výroba instantnej kávy

Upražené a rozomletá kávové zrná je potrebné najskôr vylúhovať. Vzniknutý silný kávový extrakt sa následne zahreje až na teplotu blížiacu sa 100 ° C a prudko a výrazne schladí. Nasleduje sušenie, ktoré kávu zahustí pomocou jednej z dvoch metód - mrazením alebo sprayováním. Pri sušení rozprašovaním sa kvapalný koncentrát rozpráši na jemné kvapôčky v prúde horúceho vzduchu, ktorý vodu obsiahnutú v kvapôčkach odparí a zostane jemný prášok kávového extraktu. Táto metóda je niekedy považovaná za zastaralú, ale spotrebúva podstatne menej energie ako sušenie mrazom. Podľa kg U pritom pri rovnakej kvalite výslednej kávy ako pri použití druhej metódy.

Zloženie: bio instantná káva (arabica a robusta) 100%.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Nastavenia cookies

Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze prevádzky webovej stránky neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť

Nevyhnutné (vždy aktívne, nemožno vypnúť)
Tieto cookie sú potrebné na správne fungovanie webovej stránky
Analytické
Pomáhajú nám pochopiť, ako používate webové stránky. Môžeme ich použiť na zlepšenie
Profilovanie (marketing)
Vďaka týmto cookie súborom vám môžeme zobrazovať relevantný obsah a reklamy, ktoré pre vás môžu byť zaujímavé a užitočné