Bio pomaranč v horkej čokoláde Tanzánia 76%, 75 g

Svieže rezy kandizovaného pomaranča dozretého pod talianskym slnkom obalené tenkou vrstvou horkej čokolády z nevšedného kakaa z údolia Kilombero v Tanzánii.

Skladom (> 10 ks)
Kód: MC088259
4,82 € 4,19 € bez DPH 6,43 € / 100 g
Kategória: Horká čokoláda
Hmotnosť: 0.09 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 75 g
Obsah kakaové sušiny: 76 %
Vegan: ano
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Výnimočne svieža delikatesa v podobe dlhých rezov dobre dozretého pomaranča zo slnečného Talianska a kvalitnej remeselnej horkej čokolády, ktorá ich v tenkej vrstve obaľuje zo všetkých strán. Túto čokoládu ručne vyrobili v Belgicku skúsení profesionáli pod vedením majstra Jeana-Christopha Huberta z kakaových bôbov (76 %) pestovaných podľa pravidiel ekologického poľnohospodárstva v oblasti Morogoro v údolí Kilombero v Tanzánii. Zozbierané kakaové bôby triedia a sušia ľudia v malej dedine Mbingu ležiacej pri hraniciach nádherného národného parku Udzungwa Mountain. Dedina nemá prístup k elektrickej sieti a najbližšia spevnená cesta je vzdialená asi 60 kilometrov. Jej meno však vo svahilčine znamená raj. Snáď preto má toto kakao také príjemné drevité a bohaté ovocné tóny, ktoré dokonale ladia s citrusovým charakterom pomaranča.

Miestne drobné pestovateľov podporuje spoločnosť Kokoa Kamili ktorá rozvíja potenciál tanzánskeho kakaa a poľnohospodárom zaisťuje spravodlivý príjem za ich úrodu a otvára prístup na medzinárodný trh. Výrobca Millésime Chocolat čokoládu vyrába ručne od celých kakaových bôbov, cez praženie a mletie na kamenných mlynských kameňoch až po výslednú krabičku sladkostí. Samozrejme nepoužíva žiadne emulgátory ani iné umelé prísady a výroba je bez lepku.

Kokoa Kamili verí, že tanzánske kakao má potenciál stať sa jedným z najlepších na svete a pomocou princípov fair trade môže priniesť aj skutočný udržateľný ekonomický rozvoj vidieckych komunít farmárov. Tanzánske kakao má jedinečnú lahodnú chuť a pestujú ho tu takmer výlučne drobní poľnohospodári už od 80. rokov 19. storočia. Export však bol zameraný na veľké množstvo lacného komoditného kakaa, keď poľnohospodári nemali žiadnu motiváciu na zvyšovanie kvality. Kokoa Kamili preto v Mbingu zriadila vlastný spracovateľský závod, pre ktorý od približne 2000 poľnohospodárov z okolia vykupuje nespracované kakaové bôby a ukazuje, ako surovinu spracovávať profesionálne.

Väčšina farmárov obhospodaruje od 0,5 po 2 akry pôdy, na ktorých vedľa kakaa pestuje najčastejšie kukuricu a ryžu, ale pre mnoho z nich je hlavným zdrojom príjmov práve kakao. Partnerom je tiež katolícka rehoľa Mahenge Sisters (či jednoducho Mbingu Sisters), ktorá prevádzkuje kakaovú farmu s rozlohou 30 akrov. Zárobky sestry investujú do miestnych rozvojových projektov ako je prevádzka nemocnice, sirotinca, a tiež dievčenskej strednej školy sv. Martina, v ktorej 14 kvalifikovaných učiteľov vzdeláva viac ako 250 mladých žien, ktoré majú v Tanzánii oveľa menšiu šancu na vyššie vzdelanie ako chlapci.  

  • Praženie 4/5 * Horkosť 1/5 * Kyslosť 1/5 * Kvetinové tóny 3/5 * Korenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 4/5 *

Millésime Chocolat je belgický remeselný výrobca bio čokolády Bean to Bar, teda jeden z mála, ktorý čokoládu vyrába ručne od samotných surových kakaových bôbov až po finálnu tabuľku čokolády. Táto Vintage čokoláda, za ktorou stojí majster Jean-Christophe Hubert, presadzuje návrat k autentickému výrobnému čokoládovému remeslu s rešpektom k majstrom čokoládám a našim predkom.

Millésime Chocolat pracuje výhradne so surovinami z certifikovanej ekologickej produkcie a podľa pravidiel fair trade. Ovláda celý proces výroby čokolády od praženia kakaových bôbov až po konečný produkt v súlade s výrobnými procesmi z dávnych čias slávnej čokoládovej tradície Belgicka. Kakao si drví a melie skutočnými mlynskými kameňmi, nepoužíva žiadne lecitíny, žiadny palmový olej, žiadne farbivá ani umelé konzervanty.

Zloženie : bio kakaové bôby, bio trstinový cukor, bio kakaové maslo, bio cukor, bio pomaranče. Bez lepku. Môže obsahovať stopy orechov. Obsah kakaa v čokoláde min. 76%.

Energetická hodnota: 2139,90 kJ/511,45 kcal
Tuky: 26,00 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 10,50 g
Sacharidy: 63,00 g
z toho cukry: 58,00 g
Bielkoviny: 5,40 g
Vláknina: 7,50 g
Soľ: 0 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie