Bio mliečna čokoládová tyčinka s chrumkavou quinoou, 45 g
Vynikajúca čokoládová tyčinka z mliečnej čokolády s chrumkavými zrnkami quinoy z Bolívie. Zlato Inkov zbalené na cesty v jemnej mliečnej čokoláde.
Kategória: | Čokoládové tyčinky |
---|---|
Hmotnosť: | 0.047 kg |
Bezlepkové: | ano |
Bio: | ano |
Hmotnost: | 45 g |
Vegan: | ne |
Bio EU: | Eko zemědělství dle norem EU |
Gepa: | Fair trade garance Gepa |
Báječná Fair Trade bio čokoládová tyčinka z mliečnej čokolády s krásnymi 38% kakaa s chrumkami z ryže a quinoy. Quinoa je zázračná nepravá obilnina Juhoamerických indiánov bez lepku, prezývaná "zlato Inkov", ktorá je cenená pre svoje výborné výživové hodnoty.
Kvalitné Fair Trade suroviny
Fair Trade kakao pochádza od drobných pestovateľov zo združenia COOPROAGRO z Dominikánskej republiky a družstva El Ceibo z Bolívie. Surový trstinový cukor vyrába Manduvirá z Paraguaja a trstinový cukor Mascobado dodáva združeniu ATC z Filipín. Fair Trade zlepšuje životné podmienky poľnohospodárov a ponúka ich deťom budúcnosť. Aj preto chráni aj miestne životné prostredie. Použité bio mlieko pochádza od družstevných mliekarní Berchtesgadener Land, ktoré prešli ako vôbec prvé mliekarne v Nemecku certifikáciou Naturland Fair. Pre ekologických poľnohospodárov v podhorí Álp „Fair“ znamená, že za bio mlieko dostanú férovú cenu a svoje farmy tak môžu prevádzkovať aj naďalej.
Obal čokoládovej tyčinky nevyužíva hliník, ale ekologicky šetrný a kompostovateľný film NatureFlex, ktorý sa skladá z 90-94% obnoviteľnej celulózy. Podľa normy tak 90% vnútorného obalu v komposte do 90 dní zhnije.
Zloženie : sušené plnotučné mlieko (24,5%), kakaové maslo, trstinový cukor Mascobado, kakaová hmota, surový trstinový cukor, quinoa chrumky 5% (ryža, quinoa 30%, surový trstinový cukor), vanilkový extrakt. Obsah kakaa min. 38%. Môže obsahovať stopy orechov a lepku.
Energetická hodnota: | 2357 kJ/566 kcal |
Tuky: | 36,8 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 23,1 g |
Sacharidy: | 49,0 g |
z toho cukry: | 43,0 g |
Bielkoviny: | 8,3 g |
Soľ: | 0,37 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.