Bio mliečna čokoláda s kakaovou náplňou Guatemala 50%, 70 g

Luxusná remeselná mliečna čokoláda s náplňou z chrumkavých kúskov kakaových bôbov. Ručne vyrobená z kakaa zo srdca starej mayskej oblasti pestovania kakaa Cahabon.

Skladom (>10 ks)
Kód: MC088112
4,70 € 4,09 € bez DPH 6,71 € / 100 g
Kategória: Mliečna čokoláda
Hmotnosť: 0.091 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 70 g
Obsah kakaové sušiny: 50 %
Vegan: ne
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Exkluzívna remeselná mliečna čokoláda ručne vyrobená z kakaových bôbov odrody Trinitario zozbieraných v roku 2019 v srdci regiónu Cahabon et de Lachuá v Guatemale. Ide teda o čokoládu z prastarej mayskej oblasti pestovania kakaa, kde toto výnimočné kakao dodnes kultivujú a žnú domorodí farmári Q'eqchi Maya; potomkovia slávnych Mayov, ktorí čokoláde dali meno. Luxusná čokoláda s jemnou vôňou kvetín, ale aj ovocie, ako je slivka či marhuľa. Vďaka mlieku potom v závere ucítite aj nádych karamelu.

Výbornú čokoládu, dostupnú len v obmedzenom množstve, navyše dopĺňa sladký nugát z množstva chrumkavých kúskov týchto výborných kakaových bôbov. Nugát sa vyrába samostatne a do čokolády sa ručne pokladá pred jej schladením. Pri maškrtení tabuľky čokolády potom priamo nabáda k pozvoľnému rozpúšťaniu v ústach a "cumľaniu". Že sa táto chuťovo vyvážená, precízna a chrumkavá delikatesa bez lepku naozaj podarila dokazuje aj zlatá medaila z medzinárodnej súťaže International Organic Awards získaná v roku 2021.

Len remeselná čokoláda, teda ručne robená z kakaových bôbov v malej manufaktúre, dokáže bohatosť chutí kakaa uchovať a jednotlivé nuansy a odlišnosti zdôrazniť. Výroba takej jednej čokolády ale môže trvať aj niekoľko dní. Ostatne aj táto čokoláda bola vyrobená až po tom, čo sme ju pre Vás objednali, neležala nikde dlho na sklade.

  • Praženie 4/5 * Horkosť 1/5 * Kyslosť 1/5 * Kvetinové tóny 2/5 * Korenité tóny 4/5 * Ovocné tóny 3/5 *

Millésime Chocolat je belgický remeselný výrobca bio čokolády Bean to Bar, teda jeden z mála, ktorý čokoládu vyrába ručne od samotných surových kakaových bôbov až po finálnu tabuľku čokolády. Táto Vintage čokoláda, za ktorou stojí majster Jean-Christophe Hubert, presadzuje návrat k autentickému výrobnému čokoládovému remeslu s rešpektom k majstrom čokoládám a našim predkom

Použité kakao konkrétnej odrody v danej čokoláde pochádza vždy z konkrétnej oblasti v konkrétnej krajine a len z jednej konkrétnej úrody kakaových bôbov. Millésime Chocolat nemieša regióny, ročníky ani konkrétne úrody, a necháva tak vyniknúť konkrétnym vlastnostiam daného kakaa. Preto je aj týchto exkluzívnych čokolád len obmedzené množstvo.

Millésime Chocolat pracuje výhradne so surovinami z certifikovanej ekologickej produkcie a podľa pravidiel fair trade. Ovláda celý proces výroby čokolády od praženia kakaových bôbov až po konečný produkt v súlade s výrobnými procesmi z dávnych čias slávnej čokoládovej tradície Belgicka. Kakao si drví a melie skutočnými mlynskými kameňmi, nepoužíva žiadne lecitíny, žiadny palmový olej, žiadne farbivá ani umelé konzervanty.

Zloženie : bio kakaové bôby, bio trstinový cukor, bio kakaové maslo, bio SUŠENÉ MLIEKO, bio cukor, bio glukóza. Bez lepku.
Môže obsahovať stopy orechov. Obsah kakaa v čokoláde min. 50%.

Energetická hodnota: 1916,36 kJ/458,46 kcal
Tuky: 24,91 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 9,85 g
Sacharidy: 44,17 g
z toho cukry: 37,16 g
Bielkoviny: 9,17 g
Vláknina: 5,98 g
Soľ: 0 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: