Bio instantná káva Kagera z Tanzánie, 100 g

Silná a aromatická instantná káva zo zmesi arabiky a robusty sušená rozprašovaním priamo v Tanzánii. Veľmi obľúbená káva s orechovými tónmi z projektu unikátneho v celej Afrike.

Skladom (>10 ks)
Kód: GE131589
8,64 € 7,51 € bez DPH 8,64 € / 100 g
Kategória: Instantná káva
Hmotnosť: 0.379 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Hmotnost: 100 g
Vegan: ano
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization
Gepa: Fair trade garance Gepa

Veľmi obľúbená a slávna rozpustná káva zložená zo zmesi kávy arabika a robusta a priamo v Tanzánii tiež sušená sprayovaním (rozprašovaním). Silná káva s príjemne korenenou a ľahko zemitou harmonickou chuťou s orechovými tónmi. Káva úplne bez prídavných látok a kávovinových náhradiek. Ľahko a rýchlo sa rozpúšťa v horúcej vode a popri chuti poteší aj vyšším obsahom kofeínu.

Príprava: vrchovatú lyžičku kávy zalejte v šálke vriacou vodou a zamiešajte. Môžete, ale nemusíte, pridať cukor, mlieko alebo smotanu.

Instantná káva z fair trade projektu unikátneho pre celú Afriku

Napriek tomu, že je káva v Tanzánii známa už od začiatku 17. storočia, jej exportný a trhový potenciál začala krajina využívať až pod britskou koloniálnou správou v 20. storočí. Spoločnosť Kagera Cooperative Union (KCU) založili drobní farmári z okolia Viktóriinho jazera v Tanzánii. Približne 50 000 členov (členstvo v družstve platí pre celú rodinu) pestuje v okresoch Bukoba, Muleba a Misenye kávu odrôd arabika aj robusta podľa pravidiel ekologického poľnohospodárstva a po zbere ju zhromažďuje na 120 zberných miestach v rôznych dedinách regiónu Kagera. Asi 15% zberu sami pražia a spracovávajú na vysoko kvalitnú instantnú kávu. Ide o prvú a doposiaľ najskôr aj jediný taký podnik v celej Afrike, ktorý zamestnáva 50 pracovníkov. Týmto spôsobom si viac ľudí našlo dôstojnú prácu a vďaka fair trade aj adekvátne platenú. Pridaná hodnota výrobku zostáva v krajine pôvodu av Nemecku prebieha len plnenie kávy do obalu.

Výroba instantnej kávy

Upražené a rozomleté kávové zrná treba najskôr vylúhovať. Vzniknutý silný kávový extrakt sa následne zahreje až na teplotu blížiacu sa 100 ° C a prudko a výrazne schladí. Nasleduje sušenie, ktoré kávu zahustí pomocou jednej z dvoch metód – mrazením alebo sprayovaním. Pri sušení rozprašovaním sa kvapalný koncentrát rozpráši na jemné kvapôčky v prúde horúceho vzduchu, ktorý vodu obsiahnutú v kvapôčkach odparí a zostane jemný prášok kávového extraktu. Táto metóda je niekedy považovaná za zastaranú, ale spotrebováva podstatne menej energie ako sušenie mrazom. Podľa KGU pritom pri rovnakej kvalite výslednej kávy ako pri použití druhej metódy.

Zloženie: bio instantná káva (arabica a robusta) 100%.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: