Bio horká čokoláda s whisky Uganda 75%, 70 g

Remeselná alkoholová horká čokoláda s whisky ručne vyrobená z kakaových bôbov pralesa Semuliki v odľahlom kúte Ugandy s prekvapivo jemnou chuťou.

Položka bola vypredaná…
Momentálne nedostupné
Kód: MC088143
4,09 € 3,56 € bez DPH 5,84 € / 100 g
Kategória: Horká čokoláda
Hmotnosť: 0.091 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 70 g
Obsah kakaové sušiny: 75 %
Vegan: ano
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization
Položka bola vypredaná…

Výborná remeselná horká čokoláda ručne vyrobená z kakaových bôbov odrôd Forastero a Trinitario zozbieraných v roku 2019 v jedinom nížinnom tropickom dažďovom pralese vo východnej Afrike v Semuliki v regióne Bundibugyo v Ugande. Kakao tu pestuje asi 1000 drobných poľnohospodárov a prekvapí svojou jemnou a aromatickou chuťou. Ponúka lahodnú kakaovú chuť s tónmi sušeného a červeného ovocia ktoré sa miešajú s jemnou horkosťou.

Národný park Semuliki bol ako jeden z najnovších ugandských parkov založený v októbri 1993 v odľahlej časti okresu Bundibugyo pri hraniciach s Demokratickou republikou Kongo na západe Ugandy. Chráni tu jednu z najrozmanitejších oblastí fauny aj flóry v Afrike. Okres Bundibugyo je potom najväčším producentom kakaa v Ugande, druhou hlavnou hospodárskou činnosťou je chov zvierat.

Do tejto čokolády z ugandského kakaa, dostupnej len v obmedzenom množstve, je potom v Belgicku vmiešaná kvalitná whisky s certifikáciou ekologického poľnohospodárstva. Whisky je destilovaná z obilnín a zreje v drevených sudoch, väčšinou dubových. Len remeselná čokoláda, teda ručne robená z kakaových bôbov v malej manufaktúre, dokáže bohatosť chutí kakaa uchovať a jednotlivé nuansy a odlišnosti zdôrazniť. Výroba takej jednej čokolády ale môže trvať aj niekoľko dní. Ostatne aj táto čokoláda bola vyrobená až po tom, čo sme ju pre Vás objednali, neležala nikde dlho na sklade.

  • Praženie 4/5 * Horkosť 4/5 * Kyslosť 1/5 * Kvetinové tóny 3/5 * Korenité tóny 4/5 * Ovocné tóny 3/5 *

Millésime Chocolat je belgický remeselný výrobca bio čokolády Bean to Bar, teda jeden z mála, ktorý čokoládu vyrába ručne od samotných surových kakaových bôbov až po finálnu tabuľku čokolády. Táto Vintage čokoláda, za ktorou stojí majster Jean-Christophe Hubert, presadzuje návrat k autentickému výrobnému čokoládovému remeslu s rešpektom k majstrom čokoládám a našim predkom

Použité kakao konkrétnej odrody v danej čokoláde pochádza vždy z konkrétnej oblasti v konkrétnej krajine a len z jednej konkrétnej úrody kakaových bôbov. Millésime Chocolat nemieša regióny, ročníky ani konkrétne úrody, a necháva tak vyniknúť konkrétnym vlastnostiam daného kakaa. Preto je aj týchto exkluzívnych čokolád len obmedzené množstvo.

Millésime Chocolat pracuje výhradne so surovinami z certifikovanej ekologickej produkcie a podľa pravidiel fair trade. Ovláda celý proces výroby čokolády od praženia kakaových bôbov až po konečný produkt v súlade s výrobnými procesmi z dávnych čias slávnej čokoládovej tradície Belgicka. Kakao si drví a melie skutočnými mlynskými kameňmi, nepoužíva žiadne lecitíny, žiadny palmový olej, žiadne farbivá ani umelé konzervanty.

Zloženie : bio kakaové bôby, bio trstinový cukor, bio kakaové maslo, bio whisky. Bez lepku. Obsahuje alkohol. Môže obsahovať stopy orechov. Obsah kakaa v čokoláde min. 75%.

Energetická hodnota: 2341,76 kJ/560,23 kcal
Tuky: 43,48 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 15,59 g
Sacharidy: 33,61 g
z toho cukry: 25,92 g
Bielkoviny: 7,58 g
Vláknina: 7,25 g
Soľ: 0 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: