Bio horká čokoláda s pistáciovou náplňou Nikaragua 65%, 70 g

Exkluzívna remeselná horká čokoláda so sladkou pistáciovou náplňou plnou plátkov pistácií. Autenticky ručne vyrobená z kakaových bôbov Trinitario z oblasti Matagalpa.

Skladom (> 10 ks)
Kód: MC793015
4,70 € 4,09 € bez DPH 6,71 € / 100 g
Kategória: Horká čokoláda
Hmotnosť: 0.091 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 70 g
Obsah kakaové sušiny: 65 %
Vegan: ano
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Exkluzívna remeselná horká čokoláda ručne vyrobená z kakaových bôbov odrody Trinitario zozbieraných v roku 2019 v regióne Matagalpa v Nikaraguy. Tejto horskej oblasti sa hovorí aj Perla severu a pestuje sa tu najmä káva, banány a kakao. Kakao z tohto miesta a tohto ročníka má hodvábne hladkú štruktúru s vyváženou horkosťou, príchuťou orechov, koreneného rumu a sladových zŕn a obzvlášť dlhý kakaový záver.

Výbornú čokoládu, dostupnú len v obmedzenom množstve, navyše dopĺňa sladký pistáciový nugát z množstva tenko rezaných plátkov pistácií. Nugát sa vyrába samostatne a do čokolády sa ručne pokladá pred jej schladením. Pri maškrtení tabuľky čokolády potom priamo nabáda k pozvoľnému rozpúšťaniu v ústach a "cumľaniu". Že sa táto delikatesa bez lepku naozaj podarila dokazuje bronzová priečka európskej úrovne v uznávanej medzinárodnej čokoládovej súťaži International Chocolate Awards v roku 2018.

Len remeselná čokoláda, teda ručne robená z kakaových bôbov v malej manufaktúre, dokáže bohatosť chutí kakaa uchovať a jednotlivé nuansy a odlišnosti zdôrazniť. Výroba takej jednej čokolády ale môže trvať aj niekoľko dní. Ostatne aj táto čokoláda bola vyrobená až po tom, čo sme ju pre Vás objednali, neležala nikde dlho na sklade.

  • Praženie 4/5 * Horkosť 2/5 * Kyslosť 1/5 * Kvetinové tóny 3/5 * Korenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 3/5 *

Millésime Chocolat je belgický remeselný výrobca bio čokolády Bean to Bar, teda jeden z mála, ktorý čokoládu vyrába ručne od samotných surových kakaových bôbov až po finálnu tabuľku čokolády. Táto Vintage čokoláda, za ktorou stojí majster Jean-Christophe Hubert, presadzuje návrat k autentickému výrobnému čokoládovému remeslu s rešpektom k majstrom čokoládám a našim predkom

Použité kakao konkrétnej odrody v danej čokoláde pochádza vždy z konkrétnej oblasti v konkrétnej krajine a len z jednej konkrétnej úrody kakaových bôbov. Millésime Chocolat nemieša regióny, ročníky ani konkrétne úrody, a necháva tak vyniknúť konkrétnym vlastnostiam daného kakaa. Preto je aj týchto exkluzívnych čokolád len obmedzené množstvo.

Millésime Chocolat pracuje výhradne so surovinami z certifikovanej ekologickej produkcie a podľa pravidiel fair trade. Ovláda celý proces výroby čokolády od praženia kakaových bôbov až po konečný produkt v súlade s výrobnými procesmi z dávnych čias slávnej čokoládovej tradície Belgicka. Kakao si drví a melie skutočnými mlynskými kameňmi, nepoužíva žiadne lecitíny, žiadny palmový olej, žiadne farbivá ani umelé konzervanty.

Zloženie : bio kakaové bôby, bio trstinový cukor, bio kakaové maslo, bio cukor, bio glukóza, bio PISTÁCIA. Bez lepku.
Môže obsahovať stopy orechov. Obsah kakaa v čokoláde min. 65%.

Energetická hodnota: 2220,66 kJ/531,26 kcal
Tuky: 36,32 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 11,94 g
Sacharidy: 44,18 g
z toho cukry: 36,48 g
Bielkoviny: 6,91 g
Vláknina: 5,20 g
Soľ: 0 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie