Bio horká čokoláda s mandľovou náplňou Panama 75%, 70 g

Exkluzívna remeselná horká čokoláda so sladkou mandľovou náplňou plnou plátkov mandlí. Ručne vyrobená z kakaových bôbov 3 odrôd zo súostrovia Bocas del Toro pri Paname.

Vypredané
Kód: MC793114
4,58 € 4,09 € bez DPH 6,54 € / 100 g
Kategória: Horká čokoláda
Hmotnosť: 0.091 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 70 g
Obsah kakaové sušiny: 75 %
Vegan: ano
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Exkluzívna remeselná horká čokoláda ručne vyrobená z kakaových bôbov odrôd Trinitario, Forastero a Criollo zberaných v roku 2019 na ostrovoch Bocas del Toro patriaci Paname. Toto súostrovie neďaleko karibského pobrežia objavil v roku 1502 Krištof Kolumbus pri svojej štvrtej ceste. Sú preslávené tropickým pralesom, v ktorom drobní farmári domorodé komunity NgöbeBuglé pestujú kakaovníky v pestrom agrolesníckom systéme v tieni vavrínov, broskýň a banánovníkov.

Výbornú čokoládu, dostupnú len v obmedzenom množstve, navyše dopĺňa sladký mandľový nugát z množstva tenko rezaných plátkov mandlí. Nugát sa vyrába samostatne a do čokolády sa ručne pokladá pred jej schladením. Pri maškrtení tabuľky čokolády potom priamo nabáda k pozvoľnému rozpúšťaniu v ústach a "cumľaniu". Že sa táto chuťovo vyvážená delikatesa bez lepku naozaj podarila dokazuje aj zlatá medaila z medzinárodnej čokoládovej súťaže Singapore Chocolate Awards v roku 2019 a ďalšia zlatá medaila v International Organic Awards 2021.

Len remeselná čokoláda, teda ručne robená z kakaových bôbov v malej manufaktúre, dokáže bohatosť chutí kakaa uchovať a jednotlivé nuansy a odlišnosti zdôrazniť. Výroba takej jednej čokolády ale môže trvať aj niekoľko dní. Ostatne aj táto čokoláda bola vyrobená až po tom, čo sme ju pre Vás objednali, neležala nikde dlho na sklade.

  • Praženie 5/5 * Horkosť 3/5 * Kyslosť 1/5 * Kvetinové tóny 3/5 * Korenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 4/5 *

Millésime Chocolat je belgický remeselný výrobca bio čokolády Bean to Bar, teda jeden z mála, ktorý čokoládu vyrába ručne od samotných surových kakaových bôbov až po finálnu tabuľku čokolády. Táto Vintage čokoláda, za ktorou stojí majster Jean-Christophe Hubert, presadzuje návrat k autentickému výrobnému čokoládovému remeslu s rešpektom k majstrom čokoládám a našim predkom

Použité kakao konkrétnej odrody v danej čokoláde pochádza vždy z konkrétnej oblasti v konkrétnej krajine a len z jednej konkrétnej úrody kakaových bôbov. Millésime Chocolat nemieša regióny, ročníky ani konkrétne úrody, a necháva tak vyniknúť konkrétnym vlastnostiam daného kakaa. Preto je aj týchto exkluzívnych čokolád len obmedzené množstvo.

Millésime Chocolat pracuje výhradne so surovinami z certifikovanej ekologickej produkcie a podľa pravidiel fair trade. Ovláda celý proces výroby čokolády od praženia kakaových bôbov až po konečný produkt v súlade s výrobnými procesmi z dávnych čias slávnej čokoládovej tradície Belgicka. Kakao si drví a melie skutočnými mlynskými kameňmi, nepoužíva žiadne lecitíny, žiadny palmový olej, žiadne farbivá ani umelé konzervanty.

Zloženie : bio kakaové bôby, bio trstinový cukor, bio kakaové maslo, bio cukor, bio glukóza, bio MANDLE. Bez lepku.
Môže obsahovať stopy orechov. Obsah kakaa v čokoláde min. 75%.

Energetická hodnota: 1908,75 kJ/456,64 kcal
Tuky: 26,19 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 10,15 g
Sacharidy: 45,67 g
z toho cukry: 39,10 g
Bielkoviny: 9,57 g
Vláknina: 5,02 g
Soľ: 0 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Späť do obchodu