Bio horká čokoláda s kávou Kongo 76%, 70 g

Jedinečná remeselná horká čokoláda ručne vyrobená zo vzácneho kakaa Amelonado , ktoré rastie výhradne v národnom parku Virunga, najstráženejšom prírodnom mieste Afriky.

Skladom (>10 ks)
Kód: MC793121
4,09 € 3,56 € bez DPH 5,84 € / 100 g
Kategória: Horká čokoláda
Hmotnosť: 0.07 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 70 g
Obsah kakaové sušiny: 76 %
Vegan: ano
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Luxusná remeselná horká čokoláda ručne vyrobená z jedinečných kakaových bôbov odrody Virunga Amelonado zozbieraných v roku 2019 v národnom parku Virunga v Kongu. Táto vzácnosť rastie výhradne v národnom parku Virunga, najstráženejšom prírodnom mieste Afriky. Veľmi vzácne kakao charakteristické svojou zemitou, silne kakaovou chuťou s tónmi višní a čierneho čaju.

Národný park Virunga na hraniciach Demokratickej republiky Kongo bol založený v roku 1925 a ide o jedno z najstarších chránených miest v celej Afrike. Od roku 1994 je na zozname svetového dedičstva UNESCO v ohrození a pre jeho 689 strážcov ide o nebezpečné miesto. Každý mesiac je tu v boji proti pytliakom a nelegálnym osídľovateľom zabitý priemerne jeden z nich. Park Virunga je domovom asi tretiny posledných horských goríl na svete, viac ako tisíc druhov cicavcov, vtákov, plazov a obojživelníkov a sú na ňom rôznym spôsobom závislé 4 milióny ľudí, ktorí žijú v jeho blízkosti.

Do tejto unikátnej čokolády, dostupnej len v obmedzenom množstve, je navyše zamiešaná káva, taktiež pestovaná podľa pravidiel ekologického poľnohospodárstva, a to jej dodáva ešte ďalšiu úroveň chutí, ktoré rozohrajú vaše zmysly. Len remeselná čokoláda, teda ručne robená z kakaových bôbov v malej manufaktúre, dokáže bohatosť chutí kakaa uchovať a jednotlivé nuansy a odlišnosti zdôrazniť. Výroba takej jednej čokolády ale môže trvať aj niekoľko dní. Ostatne aj táto čokoláda bola vyrobená až po tom, čo sme ju pre Vás objednali, neležala nikde dlho na sklade.

  • Praženie 5/5 * Horkosť 3/5 * Kyslosť 3/5 * Kvetinové tóny 1/5 * Korenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 4/5 *

Millésime Chocolat je belgický remeselný výrobca bio čokolády Bean to Bar, teda jeden z mála, ktorý čokoládu vyrába ručne od samotných surových kakaových bôbov až po finálnu tabuľku čokolády. Táto Vintage čokoláda, za ktorou stojí majster Jean-Christophe Hubert, presadzuje návrat k autentickému výrobnému čokoládovému remeslu s rešpektom k majstrom čokoládám a našim predkom

Použité kakao konkrétnej odrody v danej čokoláde pochádza vždy z konkrétnej oblasti v konkrétnej krajine a len z jednej konkrétnej úrody kakaových bôbov. Millésime Chocolat nemieša regióny, ročníky ani konkrétne úrody, a necháva tak vyniknúť konkrétnym vlastnostiam daného kakaa. Preto je aj týchto exkluzívnych čokolád len obmedzené množstvo.

Millésime Chocolat pracuje výhradne so surovinami z certifikovanej ekologickej produkcie a podľa pravidiel fair trade. Ovláda celý proces výroby čokolády od praženia kakaových bôbov až po konečný produkt v súlade s výrobnými procesmi z dávnych čias slávnej čokoládovej tradície Belgicka. Kakao si drví a melie skutočnými mlynskými kameňmi, nepoužíva žiadne lecitíny, žiadny palmový olej, žiadne farbivá ani umelé konzervanty.

Zloženie : bio kakaové bôby, bio trstinový cukor, bio kakaové maslo, bio káva. Bez lepku. Môže obsahovať stopy orechov. Obsah kakaa v čokoláde min. 76%.

Energetická hodnota: 2360,69 kJ/564,76 kcal
Tuky: 44,76 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 15,20 g
Sacharidy: 32,28 g
z toho cukry: 24,00 g
Bielkoviny: 8,20 g
Vláknina: 8,28 g
Soľ: 0 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie