Bio hľuzovkové pralinky z čokolády Madagaskar 55%, 75 g

Jedinečné ručne robené hľuzovkové pralinky vyrobené v Belgicku z 55% mliečnej čokolády z aromatického kakaa z údolia Sambirano na Madagaskare. Minimálna trvanlivosť do 12/2022.

Skladom (4 ks)
Kód: MC088235
4,82 € –10 % 4,32 € 3,76 € bez DPH 5,76 € / 100 g
Kategória: Mliečna čokoláda
Hmotnosť: 0.09 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 75 g
Obsah kakaové sušiny: 55 %
Vegan: ne
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization
Ručně dělané fair trade bio lanýžové pralinky z mléčné čokolády Madagaskar 55 % Millésime Chocolat
Akcia
4,82 € –10 %

Dôvodom zľavy je dátum minimálnej trvanlivosti do 12/2022.

Úžasná čokoládová delikatesa založená na poctivom remesle a belgickej tradícii majstrov čokolatiérov, ktorá kombinuje kakaové hľuzovky a pralinky do tohto exkluzívneho diela s mandľami a lieskovými orieškami. Majster Jean-Christophe Hubert totiž pod značkou Millésime Chocolat nemieša kakaa z rôznych kútov sveta do univerzálnej kakaovej zmesi, ale pracuje vždy len s jednou konkrétnou úrodou a dáva jej vo svojich výrobkoch zažiariť svojou jedinečnou charakteristikou. A práci sa naozaj nevyhýba. Naopak si surové kakaové bôby sám pražia a melia kamennými mlynskými kameňmi. Celý proces ručnej výroby čokolády tak má pod kontrolou od výberu samotného zberu kakaových bôbov až po konečnú krabičku bio čokoládových cukríkov. Prácu si samozrejme neuľahčuje ani emulgátory či inými podobnými prísadami.

Exkluzívne remeselné pralinky ručne vyrobené z kakaových bôbov odrody Trinitario z oblasti Ambanja, srdci slávneho údolia Sambirano na severe Madagaskaru. Rieka Sambirano zbiera svoje zdroje na najvyššej hore ostrova Maromokotro (2 876 m nm) a po celú dobu svojej cesty do Indického oceánu ju lemujú plantáže kávy, kakaa, vanilky, korenia a iných voňavých rastlín na výrobu parfumov. Rieka vytvára široké údolia, ktoré pravidelnými záplavami zúrodňuje a dodáva pôde bohatstvo minerálov. Samotné údolie Sambirano má navyše špecifickú mikroklímu, kedy je slnečná ako západ Madagaskaru a zároveň daždivá ako jeho východ. Nie je teda divu, že miestni kakaovníky produkujú bôby s prirodzenou sladkosťou a svojimi výnimočnými vôňami sú preslávené po celom svete. Mnohé z nich navyše rastú na bývalých ovocných plantážach z francúzskych koloniálnych čias. Ich kakao sa vyznačuje ovocnými, najmä citrusovými tónmi.

A práve v tomto regióne, zasadenom do údolia zelene medzi horami a morom, založil v roku 1904 Lucien Millot kakaovú záhradu, z ktorej pochádza kakao v týchto kakaových hľuzovkách s lieskovými orechmi a mandľami. Pán Millot bol vizionár a spolu s plantážou postavil celú dedinu pre svojich zamestnancov, so školou aj cestami. A v tejto ceste pokračoval aj pán Åkesson, ktorý sem v 70. rokoch 20. storočia prišiel za sisalovými plantážami (a žezlo neskôr prevzal jeho syn Bertil Åkesson). Plantáž je zdrojom rozvoja celého kraja, využíva obnoviteľnú slnečnú energiu, farmárom v okolí poskytuje know-how a vykupuje od nich aj čerstvé kakaové bôby podľa princípov fair trade. Chuťový profil Akessonovho Madagaskaru je jedinečný a cenený remeselnými výrobcami čokolády po celom svete. Je typicky citrusový, najmä po červenom ovocí, ale ponúka aj vrstvy tónov a nuáns ako je orech, karamel, džem či jemné korenie, a v aróme jasne rozoznáte vôňu sušených marhúľ.

  • Praženie 4/5 * Horkosť 1/5 * Kyslosť 1/5 * Kvetinové tóny 3/5 * Korenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 4/5 *

Millésime Chocolat je belgický remeselný výrobca bio čokolády Bean to Bar, teda jeden z mála, ktorý čokoládu vyrába ručne od samotných surových kakaových bôbov až po finálnu tabuľku čokolády. Táto Vintage čokoláda, za ktorou stojí majster Jean-Christophe Hubert, presadzuje návrat k autentickému výrobnému čokoládovému remeslu s rešpektom k majstrom čokoládám a našim predkom.

Millésime Chocolat pracuje výhradne so surovinami z certifikovanej ekologickej produkcie a podľa pravidiel fair trade. Ovláda celý proces výroby čokolády od praženia kakaových bôbov až po konečný produkt v súlade s výrobnými procesmi z dávnych čias slávnej čokoládovej tradície Belgicka. Kakao si drví a melie skutočnými mlynskými kameňmi, nepoužíva žiadne lecitíny, žiadny palmový olej, žiadne farbivá ani umelé konzervanty.

Zloženie : bio kakaové bôby, bio kakaový prášok, bio trstinový cukor, bio kakaové maslo, bio SUŠENÉ MLIEKO, bio cukor, bio LIESKOVÉ ORECHY, bio MANDLE. Bez lepku. Môže obsahovať stopy orechov. Obsah kakaa v čokoláde min. 55%.

Energetická hodnota: 2216,13 kJ/529,67 kcal
Tuky: 34,85 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 8,42 g
Sacharidy: 44,47 g
z toho cukry: 40,81 g
Bielkoviny: 10,82 g
Vláknina: 5,51 g
Soľ: 0 g

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: