Bio belgické pralinky z čokolády Madagaskar 55%, 75 g

Tradičné ručne robené belgické pralinky ručne vyrobené z 55% mliečnej čokolády z aromatického kakaa z Madagaskaru, mandlí a sekaných lieskových orieškov. Minimálna trvanlivosť do 12/2022.

Skladom (>10 ks)
Kód: MC088242
4,82 € –15 % 4,08 € 3,55 € bez DPH 5,44 € / 100 g
Kategória: Mliečna čokoláda
Hmotnosť: 0.09 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 75 g
Obsah kakaové sušiny: 55 %
Vegan: ne
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization
Ručně dělané fair trade bio belgické pralinky z mléčné čokolády Madagaskar 55 % Millésime Chocolat
Akcia
4,82 € –15 %

Dôvodom zľavy je dátum minimálnej trvanlivosti do 12/2022.

Tradičné čokoládové pralinky založené na poctivom remesle a tradícii belgických majstrov čokolatiérov, ktorá sa odvodzuje od Jeana Neuhausa, zaradeného na oficiálny zoznam 100 najvýznamnejších Belgičanov všetkých čias. Jean Neuhaus bol švajčiarsky lekárnik, ktorý si v roku 1857 otvoril v Bruseli apatyku a aby sa jeho lieky lepšie predávali, začal ich obaľovať do tenkej vrstvičky čokolády. Jeho vnuk, rovnako Jean Neuhaus, už čokoládové formičky neplnil liečivami, ale vláčnou zmesou z orechov, smotany, cukru a ďalších ingrediencií. V roku 1912 sa potom v jeho cukrárni objavila prvá pralinka - čokoládová škrupina s ganache vo vnútri. Názov praliniek pochádza od kuchára francúzskeho grófa maršala du Plessis-Praslin, ktorý v 17. storočí pripravoval orechy kandizované v cukre a čokoláde, predchodcu dnešných francúzskych praliniek.

Millésime Chocolat sa pod vedením majstra Jean-Christophe Huberta s pokorou obzerá za touto tradíciou a čokoládové cukríky plnia nugátom s drvenými mandľami a chrumkavými kúskami lieskových orieškov rovnako, ako kedysi Jean Neuhaus plnil tie svoje. Náplň tak kontrastuje s vonkajším plášťom a chute sa pritom na jazyku rozvíjajú harmonicky spoločne.

Použité kakao má pritom šľachtický rodokmeň av Millesime Chocolate ho ručne spracovávajú od celých kakaových bôbov, cez praženie a mletie na kamenných mlynských kameňoch až po výslednú krabičku praliniek. Samozrejme nepoužívajú žiadne emulgátory ani iné umelé prísady a výroba je bez lepku.

Výberové bio Akessonovo kakao z Madagaskaru

Exkluzívne remeselné pralinky ručne vyrobené z kakaových bôbov odrody Trinitario z oblasti Ambanja, srdci slávneho údolia Sambirano na severe Madagaskaru. Rieka Sambirano zbiera svoje zdroje na najvyššej hore ostrova Maromokotro (2 876 m nm) a po celú dobu svojej cesty do Indického oceánu ju lemujú plantáže kávy, kakaa, vanilky, korenia a iných voňavých rastlín na výrobu parfumov. Rieka vytvára široké údolia, ktoré pravidelnými záplavami zúrodňuje a dodáva pôde bohatstvo minerálov. Samotné údolie Sambirano má navyše špecifickú mikroklímu, kedy je slnečná ako západ Madagaskaru a zároveň daždivá ako jeho východ. Nie je teda divu, že miestni kakaovníky produkujú bôby s prirodzenou sladkosťou a svojimi výnimočnými vôňami sú preslávené po celom svete. Mnohé z nich navyše rastú na bývalých ovocných plantážach z francúzskych koloniálnych čias. Ich kakao sa vyznačuje ovocnými, najmä citrusovými tónmi.

A práve v tomto regióne, zasadenom do údolia zelene medzi horami a morom, založil v roku 1904 Lucien Millot kakaovú záhradu, z ktorej pochádza kakao v týchto pralinkách s lieskovými orechmi a mandľami. Pán Millot bol vizionár a spolu s plantážou postavil celú dedinu pre svojich zamestnancov, so školou aj cestami. A v tejto ceste pokračoval aj pán Åkesson, ktorý sem v 70. rokoch 20. storočia prišiel za sisalovými plantážami (a žezlo neskôr prevzal jeho syn Bertil Åkesson). Plantáž je zdrojom rozvoja celého kraja, využíva obnoviteľnú slnečnú energiu, farmárom v okolí poskytuje know-how a vykupuje od nich aj čerstvé kakaové bôby podľa princípov fair trade. Chuťový profil Akessonovho Madagaskaru je jedinečný a cenený remeselnými výrobcami čokolády po celom svete. Je typicky citrusový, najmä po červenom ovocí, ale ponúka aj vrstvy tónov a nuáns ako je orech, karamel, džem či jemné korenie, a v aróme jasne rozoznáte vôňu sušených marhúľ.

  • Praženie 4/5 * Horkosť 1/5 * Kyslosť 1/5 * Kvetinové tóny 3/5 * Korenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 4/5 *

Millésime Chocolat je belgický remeselný výrobca bio čokolády Bean to Bar, teda jeden z mála, ktorý čokoládu vyrába ručne od samotných surových kakaových bôbov až po finálnu tabuľku čokolády. Táto Vintage čokoláda, za ktorou stojí majster Jean-Christophe Hubert, presadzuje návrat k autentickému výrobnému čokoládovému remeslu s rešpektom k majstrom čokoládám a našim predkom.

Millésime Chocolat pracuje výhradne so surovinami z certifikovanej ekologickej produkcie a podľa pravidiel fair trade. Ovláda celý proces výroby čokolády od praženia kakaových bôbov až po konečný produkt v súlade s výrobnými procesmi z dávnych čias slávnej čokoládovej tradície Belgicka. Kakao si drví a melie skutočnými mlynskými kameňmi, nepoužíva žiadne lecitíny, žiadny palmový olej, žiadne farbivá ani umelé konzervanty.

Zloženie : bio kakaové bôby, bio trstinový cukor, bio kakaové maslo, bio SUŠENÉ MLIEKO, bio cukor, bio LIESKOVÉ ORECHY, bio MANDLE. Bez lepku. Môže obsahovať stopy orechov. Obsah kakaa v čokoláde min. 55%.

Energetická hodnota: 2223,21 kJ/531,36 kcal
Tuky: 34,50 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 8,96 g
Sacharidy: 44,65 g
z toho cukry: 40,33 g
Bielkoviny: 10,58 g
Vláknina: 5,75 g
Soľ: 0 g

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: