Bio belgické pralinky z čokolády Madagaskar 55%, 75 g

Tradičné ručne robené belgické pralinky ručne vyrobené z 55% mliečnej čokolády z aromatického kakaa z Madagaskaru, mandlí a sekaných lieskových orieškov.

Skladom (> 10 ks)
Kód: MC088242
4,82 € 4,19 € bez DPH 6,43 € / 100 g
Kategória: Mliečna čokoláda
Hmotnosť: 0.09 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 75 g
Obsah kakaové sušiny: 55 %
Vegan: ne
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Tradičné čokoládové pralinky založené na poctivom remesle a tradícii belgických majstrov čokolatiérov, ktorá sa odvodzuje od Jeana Neuhausa, zaradeného na oficiálny zoznam 100 najvýznamnejších Belgičanov všetkých čias. Jean Neuhaus bol švajčiarsky lekárnik, ktorý si v roku 1857 otvoril v Bruseli apatyku a aby sa jeho lieky lepšie predávali, začal ich obaľovať do tenkej vrstvičky čokolády. Jeho vnuk, rovnako Jean Neuhaus, už čokoládové formičky neplnil liečivami, ale vláčnou zmesou z orechov, smotany, cukru a ďalších ingrediencií. V roku 1912 sa potom v jeho cukrárni objavila prvá pralinka - čokoládová škrupina s ganache vo vnútri. Názov praliniek pochádza od kuchára francúzskeho grófa maršala du Plessis-Praslin, ktorý v 17. storočí pripravoval orechy kandizované v cukre a čokoláde, predchodcu dnešných francúzskych praliniek.

Millésime Chocolat sa pod vedením majstra Jean-Christophe Huberta s pokorou obzerá za touto tradíciou a čokoládové cukríky plnia nugátom s drvenými mandľami a chrumkavými kúskami lieskových orieškov rovnako, ako kedysi Jean Neuhaus plnil tie svoje. Náplň tak kontrastuje s vonkajším plášťom a chute sa pritom na jazyku rozvíjajú harmonicky spoločne.

Použité kakao má pritom šľachtický rodokmeň av Millesime Chocolate ho ručne spracovávajú od celých kakaových bôbov, cez praženie a mletie na kamenných mlynských kameňoch až po výslednú krabičku praliniek. Samozrejme nepoužívajú žiadne emulgátory ani iné umelé prísady a výroba je bez lepku.

Výberové bio Akessonovo kakao z Madagaskaru

Exkluzívne remeselné pralinky ručne vyrobené z kakaových bôbov odrody Trinitario z oblasti Ambanja, srdci slávneho údolia Sambirano na severe Madagaskaru. Rieka Sambirano zbiera svoje zdroje na najvyššej hore ostrova Maromokotro (2 876 m nm) a po celú dobu svojej cesty do Indického oceánu ju lemujú plantáže kávy, kakaa, vanilky, korenia a iných voňavých rastlín na výrobu parfumov. Rieka vytvára široké údolia, ktoré pravidelnými záplavami zúrodňuje a dodáva pôde bohatstvo minerálov. Samotné údolie Sambirano má navyše špecifickú mikroklímu, kedy je slnečná ako západ Madagaskaru a zároveň daždivá ako jeho východ. Nie je teda divu, že miestni kakaovníky produkujú bôby s prirodzenou sladkosťou a svojimi výnimočnými vôňami sú preslávené po celom svete. Mnohé z nich navyše rastú na bývalých ovocných plantážach z francúzskych koloniálnych čias. Ich kakao sa vyznačuje ovocnými, najmä citrusovými tónmi.

A práve v tomto regióne, zasadenom do údolia zelene medzi horami a morom, založil v roku 1904 Lucien Millot kakaovú záhradu, z ktorej pochádza kakao v týchto pralinkách s lieskovými orechmi a mandľami. Pán Millot bol vizionár a spolu s plantážou postavil celú dedinu pre svojich zamestnancov, so školou aj cestami. A v tejto ceste pokračoval aj pán Åkesson, ktorý sem v 70. rokoch 20. storočia prišiel za sisalovými plantážami (a žezlo neskôr prevzal jeho syn Bertil Åkesson). Plantáž je zdrojom rozvoja celého kraja, využíva obnoviteľnú slnečnú energiu, farmárom v okolí poskytuje know-how a vykupuje od nich aj čerstvé kakaové bôby podľa princípov fair trade. Chuťový profil Akessonovho Madagaskaru je jedinečný a cenený remeselnými výrobcami čokolády po celom svete. Je typicky citrusový, najmä po červenom ovocí, ale ponúka aj vrstvy tónov a nuáns ako je orech, karamel, džem či jemné korenie, a v aróme jasne rozoznáte vôňu sušených marhúľ.

  • Praženie 4/5 * Horkosť 1/5 * Kyslosť 1/5 * Kvetinové tóny 3/5 * Korenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 4/5 *

Millésime Chocolat je belgický remeselný výrobca bio čokolády Bean to Bar, teda jeden z mála, ktorý čokoládu vyrába ručne od samotných surových kakaových bôbov až po finálnu tabuľku čokolády. Táto Vintage čokoláda, za ktorou stojí majster Jean-Christophe Hubert, presadzuje návrat k autentickému výrobnému čokoládovému remeslu s rešpektom k majstrom čokoládám a našim predkom.

Millésime Chocolat pracuje výhradne so surovinami z certifikovanej ekologickej produkcie a podľa pravidiel fair trade. Ovláda celý proces výroby čokolády od praženia kakaových bôbov až po konečný produkt v súlade s výrobnými procesmi z dávnych čias slávnej čokoládovej tradície Belgicka. Kakao si drví a melie skutočnými mlynskými kameňmi, nepoužíva žiadne lecitíny, žiadny palmový olej, žiadne farbivá ani umelé konzervanty.

Zloženie : bio kakaové bôby, bio trstinový cukor, bio kakaové maslo, bio SUŠENÉ MLIEKO, bio cukor, bio LIESKOVÉ ORECHY, bio MANDLE. Bez lepku. Môže obsahovať stopy orechov. Obsah kakaa v čokoláde min. 55%.

Energetická hodnota: 2223,21 kJ/531,36 kcal
Tuky: 34,50 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 8,96 g
Sacharidy: 44,65 g
z toho cukry: 40,33 g
Bielkoviny: 10,58 g
Vláknina: 5,75 g
Soľ: 0 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie