Bio mliečne napolitánky s mandľami Madagaskar 55%, 75 g

Krásne napolitánky z ručne robenej mliečnej čokolády z madagaskarských kakaových bôbov s veľkými kusmi karamelizovaných mandlí na povrchu.

Položka bola vypredaná…
Momentálne nedostupné
Kód: MC088211
4,22 € 3,67 € bez DPH 5,63 € / 100 g
Kategória: Mliečna čokoláda
Hmotnosť: 0.09 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 75 g
Obsah kakaové sušiny: 55 %
Vegan: ne
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization
Položka bola vypredaná…

Parádne kocky bio mliečnej čokolády s 55% kakaa, ktoré navyše zdobia veľké kusy karamelizovaných mandlí. Z lahodného zákusku ku káve tak vzniká delikatesa a pastva pre oči. Veď aj samotná čokoláda je prvotriedna, vyrobená ručne z kakaových bôbov (bean to bar) dozretých v Akessonovej záhrade v slávnom údolí Sambirano na severe Madagaskaru. Millésime Chocolate sú exkluzívne belgické remeselné čokolády s medailami snáď zo všetkých medzinárodných čokoládových súťaží od Singapuru po Londýn.

Napolitánky, či pôvodne neapolitánky, odvodzujú svoj názov od talianskej Neapola, "krásky pod Vezuvom" s dlhou kulinárskou tradíciou a mesta dezertov (a pochádza odtiaľ aj pizza). Napolitánkami sa od konca 19. storočia chválili významné čokoládové spoločnosti Európy a boli ich výkladnou skriňou. Dnes sú skôr jednotlivo balenými reklamnými nosičmi. Millésime Chocolate však ctí tradíciu starých majstrov a jej vintage čokolády aj v podobe malých napolitánok prezradia mnohé o samej podstate pravej čokolády.

Krabičku tradičného tvaru kocky o rozmere 7,5 cm môžete smelo využiť ako hodnotný darček na úrovni. Obdarovaný rýchlo pochopí, že nedostal ďalšiu obyčajnú bonboniéru z blízkeho obchodu. Tieto napolitánky sú tiež skvelou príležitosťou ochutnávať a porovnávať jednotlivé čokolády a bohatosť chutí kakaa z rôznych kútov sveta. Dobre poslúži aj tým, ktorí by po nahryznutí tabuľky čokolády zjedli hneď celé balenie.

Výberové bio Akessonovo kakao z Madagaskaru

Exkluzívna remeselná čokoláda ručne vyrobená z kakaových bôbov odrody Trinitario z oblasti Ambanja, srdci slávneho údolia Sambirano na severe Madagaskaru. Rieka Sambirano zbiera svoje zdroje na najvyššej hore ostrova Maromokotro (2 876 m nm) a po celú dobu svojej cesty do Indického oceánu ju lemujú plantáže kávy, kakaa, vanilky, korenia a iných voňavých rastlín na výrobu parfumov. Rieka vytvára široké údolia, ktoré pravidelnými záplavami zúrodňuje a dodáva pôde bohatstvo minerálov. Samotné údolie Sambirano má navyše špecifickú mikroklímu, kedy je slnečná ako západ Madagaskaru a zároveň daždivá ako jeho východ. Nie je teda divu, že miestni kakaovníky produkujú bôby s prirodzenou sladkosťou a svojimi výnimočnými vôňami sú preslávené po celom svete. Mnohé z nich navyše rastú na bývalých ovocných plantážach z francúzskych koloniálnych čias. Ich kakao sa vyznačuje ovocnými, najmä citrusovými tónmi.

A práve v tomto regióne, zasadenom do údolia zelene medzi horami a morom, založil v roku 1904 Lucien Millot kakaovú záhradu, z ktorej pochádza kakao v tejto čokoláde. Pán Millot bol vizionár a spolu s plantážou postavil celú dedinu pre svojich zamestnancov, so školou aj cestami. A v tejto ceste pokračoval aj pán Åkesson, ktorý sem v 70. rokoch 20. storočia prišiel za sisalovými plantážami (a žezlo neskôr prevzal jeho syn Bertil Åkesson). Plantáž je zdrojom rozvoja celého kraja, využíva obnoviteľnú slnečnú energiu, farmárom v okolí poskytuje know-how a vykupuje od nich aj čerstvé kakaové bôby podľa princípov fair trade. Chuťový profil Akessonovho Madagaskaru je jedinečný a cenený remeselnými výrobcami čokolády po celom svete. Je typicky citrusový, najmä po červenom ovocí, ale ponúka aj vrstvy tónov a nuáns ako je orech, karamel, džem či jemné korenie, a v aróme jasne rozoznáte vôňu sušených marhúľ.

  • Praženie 4/5 * Horkosť 1/5 * Kyslosť 1/5 * Kvetinové tóny 3/5 * Korenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 4/5 *

Millésime Chocolat je belgický remeselný výrobca bio čokolády Bean to Bar, teda jeden z mála, ktorý čokoládu vyrába ručne od samotných surových kakaových bôbov až po finálnu tabuľku čokolády. Táto Vintage čokoláda, za ktorou stojí majster Jean-Christophe Hubert, presadzuje návrat k autentickému výrobnému čokoládovému remeslu s rešpektom k majstrom čokoládám a našim predkom.

Použité kakao konkrétnej odrody v danej čokoláde pochádza vždy z konkrétnej oblasti v konkrétnej krajine a len z jednej konkrétnej úrody kakaových bôbov. Millésime Chocolat nemieša regióny, ročníky ani konkrétne úrody, a necháva tak vyniknúť konkrétnym vlastnostiam daného kakaa.

Millésime Chocolat pracuje výhradne so surovinami z certifikovanej ekologickej produkcie a podľa pravidiel fair trade. Ovláda celý proces výroby čokolády od praženia kakaových bôbov až po konečný produkt v súlade s výrobnými procesmi z dávnych čias slávnej čokoládovej tradície Belgicka. Kakao si drví a melie skutočnými mlynskými kameňmi, nepoužíva žiadne lecitíny, žiadny palmový olej, žiadne farbivá ani umelé konzervanty.

Zloženie : bio kakaové bôby, bio trstinový cukor, bio kakaové maslo, bio SUŠENÉ MLIEKO, bio cukor, bio MANDLE. Bez lepku. Môže obsahovať stopy orechov. Obsah kakaa v čokoláde min. 55%.

Energetická hodnota: 2348,73 kJ/561,36 kcal
Tuky: 34,70 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 7,95 g
Sacharidy: 46,46 g
z toho cukry: 41,25 g
Bielkoviny: 12,58 g
Vláknina: 5,95 g
Soľ: 0 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie