Bio mliečne napolitánky s mandľami Madagaskar 55%, 75 g
Krásne napolitánky z ručne robenej mliečnej čokolády z madagaskarských kakaových bôbov s veľkými kusmi karamelizovaných mandlí na povrchu.
Kategória: | Mliečna čokoláda |
---|---|
Hmotnosť: | 0.09 kg |
Bezlepkové: | ano |
Bio: | ano |
Druh čokolády: | mléčná |
Hmotnost: | 75 g |
Obsah kakaové sušiny: | 55 % |
Vegan: | ne |
Bio EU: | Eko zemědělství dle norem EU |
WFTO: | Garance World Fair Trade Organization |
Parádne kocky bio mliečnej čokolády s 55% kakaa, ktoré navyše zdobia veľké kusy karamelizovaných mandlí. Z lahodného zákusku ku káve tak vzniká delikatesa a pastva pre oči. Veď aj samotná čokoláda je prvotriedna, vyrobená ručne z kakaových bôbov (bean to bar) dozretých v Akessonovej záhrade v slávnom údolí Sambirano na severe Madagaskaru. Millésime Chocolate sú exkluzívne belgické remeselné čokolády s medailami snáď zo všetkých medzinárodných čokoládových súťaží od Singapuru po Londýn.
Napolitánky, či pôvodne neapolitánky, odvodzujú svoj názov od talianskej Neapola, "krásky pod Vezuvom" s dlhou kulinárskou tradíciou a mesta dezertov (a pochádza odtiaľ aj pizza). Napolitánkami sa od konca 19. storočia chválili významné čokoládové spoločnosti Európy a boli ich výkladnou skriňou. Dnes sú skôr jednotlivo balenými reklamnými nosičmi. Millésime Chocolate však ctí tradíciu starých majstrov a jej vintage čokolády aj v podobe malých napolitánok prezradia mnohé o samej podstate pravej čokolády.
Krabičku tradičného tvaru kocky o rozmere 7,5 cm môžete smelo využiť ako hodnotný darček na úrovni. Obdarovaný rýchlo pochopí, že nedostal ďalšiu obyčajnú bonboniéru z blízkeho obchodu. Tieto napolitánky sú tiež skvelou príležitosťou ochutnávať a porovnávať jednotlivé čokolády a bohatosť chutí kakaa z rôznych kútov sveta. Dobre poslúži aj tým, ktorí by po nahryznutí tabuľky čokolády zjedli hneď celé balenie.
Výberové bio Akessonovo kakao z Madagaskaru
Exkluzívna remeselná čokoláda ručne vyrobená z kakaových bôbov odrody Trinitario z oblasti Ambanja, srdci slávneho údolia Sambirano na severe Madagaskaru. Rieka Sambirano zbiera svoje zdroje na najvyššej hore ostrova Maromokotro (2 876 m nm) a po celú dobu svojej cesty do Indického oceánu ju lemujú plantáže kávy, kakaa, vanilky, korenia a iných voňavých rastlín na výrobu parfumov. Rieka vytvára široké údolia, ktoré pravidelnými záplavami zúrodňuje a dodáva pôde bohatstvo minerálov. Samotné údolie Sambirano má navyše špecifickú mikroklímu, kedy je slnečná ako západ Madagaskaru a zároveň daždivá ako jeho východ. Nie je teda divu, že miestni kakaovníky produkujú bôby s prirodzenou sladkosťou a svojimi výnimočnými vôňami sú preslávené po celom svete. Mnohé z nich navyše rastú na bývalých ovocných plantážach z francúzskych koloniálnych čias. Ich kakao sa vyznačuje ovocnými, najmä citrusovými tónmi.
A práve v tomto regióne, zasadenom do údolia zelene medzi horami a morom, založil v roku 1904 Lucien Millot kakaovú záhradu, z ktorej pochádza kakao v tejto čokoláde. Pán Millot bol vizionár a spolu s plantážou postavil celú dedinu pre svojich zamestnancov, so školou aj cestami. A v tejto ceste pokračoval aj pán Åkesson, ktorý sem v 70. rokoch 20. storočia prišiel za sisalovými plantážami (a žezlo neskôr prevzal jeho syn Bertil Åkesson). Plantáž je zdrojom rozvoja celého kraja, využíva obnoviteľnú slnečnú energiu, farmárom v okolí poskytuje know-how a vykupuje od nich aj čerstvé kakaové bôby podľa princípov fair trade. Chuťový profil Akessonovho Madagaskaru je jedinečný a cenený remeselnými výrobcami čokolády po celom svete. Je typicky citrusový, najmä po červenom ovocí, ale ponúka aj vrstvy tónov a nuáns ako je orech, karamel, džem či jemné korenie, a v aróme jasne rozoznáte vôňu sušených marhúľ.
- Praženie 4/5 * Horkosť 1/5 * Kyslosť 1/5 * Kvetinové tóny 3/5 * Korenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 4/5 *
Millésime Chocolat je belgický remeselný výrobca bio čokolády Bean to Bar, teda jeden z mála, ktorý čokoládu vyrába ručne od samotných surových kakaových bôbov až po finálnu tabuľku čokolády. Táto Vintage čokoláda, za ktorou stojí majster Jean-Christophe Hubert, presadzuje návrat k autentickému výrobnému čokoládovému remeslu s rešpektom k majstrom čokoládám a našim predkom.
Použité kakao konkrétnej odrody v danej čokoláde pochádza vždy z konkrétnej oblasti v konkrétnej krajine a len z jednej konkrétnej úrody kakaových bôbov. Millésime Chocolat nemieša regióny, ročníky ani konkrétne úrody, a necháva tak vyniknúť konkrétnym vlastnostiam daného kakaa.
Millésime Chocolat pracuje výhradne so surovinami z certifikovanej ekologickej produkcie a podľa pravidiel fair trade. Ovláda celý proces výroby čokolády od praženia kakaových bôbov až po konečný produkt v súlade s výrobnými procesmi z dávnych čias slávnej čokoládovej tradície Belgicka. Kakao si drví a melie skutočnými mlynskými kameňmi, nepoužíva žiadne lecitíny, žiadny palmový olej, žiadne farbivá ani umelé konzervanty.
Zloženie : bio kakaové bôby, bio trstinový cukor, bio kakaové maslo, bio SUŠENÉ MLIEKO, bio cukor, bio MANDLE. Bez lepku. Môže obsahovať stopy orechov. Obsah kakaa v čokoláde min. 55%.
Energetická hodnota: | 2348,73 kJ/561,36 kcal |
Tuky: | 34,70 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 7,95 g |
Sacharidy: | 46,46 g |
z toho cukry: | 41,25 g |
Bielkoviny: | 12,58 g |
Vláknina: | 5,95 g |
Soľ: | 0 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.