Bio mliečna čokoláda s maslovým karamelom Peru 55%, 70 g

Exkluzívna remeselná mliečna čokoláda s lupienkami slaného maslového karamelu. Ručne vyrobená z kakaových bôbov tropických lesov a krištáľových vôd severného Peru.

Skladom (3 ks)
Kód: MC371857
4,09 € 3,56 € bez DPH 5,84 € / 100 g
Kategória: Mliečna čokoláda
Hmotnosť: 0.091 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 70 g
Obsah kakaové sušiny: 55 %
Vegan: ne
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization

Exkluzívna remeselná mliečna čokoláda ručne vyrobená z kakaových bôbov odrôd Criollo a Trinitario zozbieraných v roku 2019 v provincii Lamas v regióne San Martin v severnom Peru. Táto oblasť už má tropické podnebie a vlhkosť v miestnych lesoch zaisťuje perfektné podmienky na pestovanie kakaa. Národné parky Río Abiseo a Cordillera Azul taktiež v oblasti chránia ohrozené druhy rastlín a živočíchov. Ich jazerá, ako sú slávne Lago Lindo a Lago Azul, zadržiavajú krištáľovo čistú vodu. Kakaové bôby pestované tu podľa pravidiel ekologického poľnohospodárstva ponúkajú výnimočnú čokoládu so zložitými tónmi kvetín a pikantného tropického ovocia.

Túto výbornú belgickú čokoládu, dostupnú len v obmedzenom množstve, navyše dopĺňajú lupienky poctivého maslového karamelu. Že sa táto kombinácia slaného karamelu a výbornej čokolády naozaj podarila dokazuje aj zlatá medaila z medzinárodnej čokoládovej súťaže Singapore Chocolate Awards z roku 2019.

Len remeselná čokoláda, teda ručne robená z kakaových bôbov v malej manufaktúre, dokáže bohatosť chutí kakaa uchovať a jednotlivé nuansy a odlišnosti zdôrazniť. Výroba takej jednej čokolády ale môže trvať aj niekoľko dní. Ostatne aj táto čokoláda bola vyrobená až po tom, čo sme ju pre Vás objednali, neležala nikde dlho na sklade.

  • Praženie 3/5 * Horkosť 1/5 * Kyslosť 3/5 * Kvetinové tóny 1/5 * Korenité tóny 4/5 * Ovocné tóny 3/5 *

Millésime Chocolat je belgický remeselný výrobca bio čokolády Bean to Bar, teda jeden z mála, ktorý čokoládu vyrába ručne od samotných surových kakaových bôbov až po finálnu tabuľku čokolády. Táto Vintage čokoláda, za ktorou stojí majster Jean-Christophe Hubert, presadzuje návrat k autentickému výrobnému čokoládovému remeslu s rešpektom k majstrom čokoládám a našim predkom

Použité kakao konkrétnej odrody v danej čokoláde pochádza vždy z konkrétnej oblasti v konkrétnej krajine a len z jednej konkrétnej úrody kakaových bôbov. Millésime Chocolat nemieša regióny, ročníky ani konkrétne úrody, a necháva tak vyniknúť konkrétnym vlastnostiam daného kakaa. Preto je aj týchto exkluzívnych čokolád len obmedzené množstvo.

Millésime Chocolat pracuje výhradne so surovinami z certifikovanej ekologickej produkcie a podľa pravidiel fair trade. Ovláda celý proces výroby čokolády od praženia kakaových bôbov až po konečný produkt v súlade s výrobnými procesmi z dávnych čias slávnej čokoládovej tradície Belgicka. Kakao si drví a melie skutočnými mlynskými kameňmi, nepoužíva žiadne lecitíny, žiadny palmový olej, žiadne farbivá ani umelé konzervanty.

Zloženie : bio kakaové bôby, bio trstinový cukor, bio kakaové maslo, bio cukor, bio glukóza, bio SUŠENÉ MLIEKO, bio MASLO, soľ.   Môže obsahovať stopy orechov. Obsah kakaa v čokoláde min. 55%.

Energetická hodnota: 2139,03 kJ/511,73 kcal
Tuky: 32,94 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 13,47 g
Sacharidy: 42,51 g
z toho cukry: 35,00 g
Bielkoviny: 11,31 g
Vláknina: 4,65 g
Soľ: 0,26 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: